Hoi ik ben Caro, oprichtster van Puur by Caro.

Puur staat voor mij voor rechtstreeks van natuur tot bord. Onbewerkt. Zuiver en Authentiek. Vanuit je hart. En dat proef je. Denk aan een pure baai. Zonder veel toeristen. Voetjes in het zand. Waar je de lekkerste vers gevangen vis eet recht uit de zee. Puur in zijn eenvoud afgewerkt met lekkere kruiden, beetgaar gestoomde groentjes en een pure dressing. Dàt is voor mij puur. Niet alleen mijn eten is puur, ook mijn drive is dat. Wil je mijn verhaal weten?

Jarenlang werkte ik in de HR- en communicatiesector. Leidde een druk bestaan. Misschien ook herkenbaar voor jou? Ik werkte als een zottin. Voedde - nu ja, vulde me eerder - met wat beschikbaar was in de winkelrekken. OMG!! Ik holde achter alles aan. En toch had ik de nog optimistische gedachte dat ik gezond at. Ik at toch sla en rijst? Dus … Wist ik toen veel wat fermenteren was en hoe kefir smaakte. En tijd om alles apart bij lokale boeren te kopen was er ook helemaal niet, hoe jammer ook. En zo rushte ik, nog lang en gelukkig, verder doorheen het leven, tot ik ziek werd. Jaren sleept dat aan, niet? Tot je beseft nu is het genoeg!

Het was toen, daar en nu, dat ik besliste dat het genoeg was. Gedaan! En dus nam ik drastische beslissingen. Ik gaf m’n job op en volgde voor het eerst sinds lang mijn buikgevoel. Hallelujah! Ik volgde de opleidingen chef, gezondheidscoach en macrobiotisch en plantbased koken. Ging op zoek naar puurheid en natuur. Naar écht gezond eten dus.

In mijn zoektocht naar leuke lekkere en vooral gezonde resto’s en/of dito aanbod in de winkels, stootte ik nog te vaak op een kom droge quinoa of die net iets te verlepte sla. En dit was mijn tweede Aha-momentje. Als ik het niet vond, dan ging ‘k het toch gewoon zélf maken zeker? Mét pure, volwaardige ingrediënten én boordevol smaak. Das waar ik van hou!

Ik vloog erin en begon te experimenteren, met vallen en opstaan. Sommige gerechten probeerde ik tot wel 30 keer na elkaar opnieuw, tot het hélemaal juist zat naar mijn gevoel én smaakpapillen. Yes! en vooral ‘Yummie’. Ik ontdekte hoe ik zélf veranderde door lekker en puur te eten. Hoe mijn leven veranderde nu ‘k over een stel gezonde darmen beschikte én de bijhorende herwonnen fitheid.

Ik had zelfs zodanig veel energie gekregen dat ik besloot om m’n eigen huiskamerrestaurant te openen want deze kennis kon en wou ‘k niet voor mij alleen houden. Delen is om elkaar geven, toch? 😉 . Het liep als een trein en dan plots -bam- Corona. Hmm, even bezinnen, een stapje achteruit zetten om nu dus voluit te springen, en mijn gezellige, gezonde eetloft “Puur by Caro” te openen in Astene bij Deinze. Puur, gezond genieten!

In mijn blog PUUR. Vertel ik je over wat puur koken en puur leven is. Wat ik zelf onderneem om gezonder te leven. Tip en tricks, recepten, getuigenissen van mensen die mijn pad kruisten en die met puurheid en gezond leven bezig zijn. Wil je mee stappen in het pure, duurzame leven om gezond te genieten? Je fit en vitaal te voelen? En de betere versie van jezelf worden? Volg dan deze blog. Of schrijf je in op de nieuwsbrief

Reserveer een tafel

a5
Ontbijt
Afbeelding1
Lunch
Aantal Personen*
Naam*
Gsm Nummer*
E-mail*